Blogia
liliko

Shambhala

Shambhala

Aquesta nit he vist la pel·lícula del capità Sky (m'ha agradat força, a més està molt ben aconseguida i els efectes són molt bons, si no l'heu vist, feu-ho, val la pena), però avui no us vull parlar sobre la pel·lícula, sino, més aviat, m'agradaria parlar-vos d'un lloc que ha sortit en ella, on els protagonistes hi han acabat sense saber com, Shangri-La o connegut també com Shambhala.

Potser ja n'heu sentit a parlar, a la novel·la de James Hilton hi surt (bé tracta d'això, encara que no he tingut l'oportunitat de llegir-me el llibre), però com a Shangri-La, un pais utòpic tibetà, però que té molt a veure amb unes llegendes budistes.
Entre els mites budistes hi figura un lloc perdut, conegut com Shambhala, un paradís on viuen éssers perfectes, semiperfectes i immortals amb perfecte armonía amb la naturalesa i l'univers que guien l'evolució del ésser humà, el lloc es considerat la font del Kalachakra, que és la major i més gran branca del misticisme Tibetà.

Rep diversos noms i la situen a diferents lloc segons els mites, però la majoria de fonts la situen en un lloc llunyà, al Tibet, amagat a la vista de qui no és benvingut, entre els pics i les valls, de l'Himalaya.

La llegenda budista explica que els reis de Shambhala reinen durant 100 anys i que n'hi haurà 32, quan passi el seu regnat el mon exterior estarà totalment deteriorat, els homes viuran solament per lluitar i per obtenir tot el poder que puguin, vivint en un món ple de guerres i d'odi. Quan només quedin els homes, que s'uniran a un èsser malvat, i pensin que ja tenen tot el poder, el 32º rei de Shambhala sorgirà de la seva ciutat amb un gran exercit per eliminar l'odi i començar una nova era.

Si ens fixem en com està evolucionant el món en aquests últims anys, es pot afirmar que dintre d'un temps no gaire llunyà podriem acabar tots vivin una guerra infinita i qui sap si ens obrirà els ulls el rei de la ciutat mística que molts diuen ser només un lloc on es pot arribar amb la ment...

Si voleu saber més sobre aquest mite us recomano que entreu en aquesta pàgina web:

http://www.espinoso.org/biblioteca/shangrilashamballa.htm

2 comentarios

l-LiLiKo-l -

Heys! moltes gracies jeje ^^ Haviam si actualitzo que amb els examens -_-...

rousy* -

hoooola! He topat amb aquest blog de casualitat i m'ha agradat força felicitats segueix així ^__^.

Salut!